KEVA SI

Koliko puta je ovo izgovorila svaka majka? Ja – svaki dan!

Želja potekla iz ljubavi stremi ka tome da se uradi što više stvari u isto vreme. Želimo da završimo sve obaveze, ispunimo sve želje, učinimo porodicu srećnom i zdravom, ostvarimo sva očekivanja i to sve u minimalnom vremenskom periodu. Hm, da li je moguće? Da imam deset ruku, da li bih sve stigla?

Dok tako rolam kroz dan, kuvam zdrav obrok za porodicu, razmišljam o peglanju odeće za sutrašnji dan, sabiram algoritme i popunjavam tabele, vrtim se u krug kao mašina za pranje veša upaljena ko zna kada, jedina razlika je na koliko stepeni radim.

Kada osetim da sam na otkuvavanju, da sam blizu ključanja na 100 stepeni, tada obično viknem „Nisam hobotnica!“ „Na šta ja vama ličim? Mislite da ima hiljadu ruku?“ Međutim, slatki glas iz pozadine govori „Možda nisi hobotnica, ali KEVA SI“. I zaista jesam. Temperatura padne na ručno pranje, jedva 30 stepeni, osmeh se pokaže na licu, osećaj ponosa se popenje Level max. Pa da, jesam. Svi kućni poslovi, obaveze na poslu, emotivni odnosi u porodici, zadaci, zadaće, zaljubljivanja i zadirkivanja. Tada zapravo osvestim koliko ruku imam, koliko srce , dušu i snagu imam. I budem baš, baš ponosna. Budi ponasna na sebe i ti, jer #KevaSi

PROČITAJTE I OVO

Scroll to Top